Реєстрація /

Підрядників підозрюють у нечесних заробітках на ремонті столичного Південного мосту

У Києві доповідено про підозру заступнику директора та колишньому директору підрядної організації.

У Києві доповідено про підозру заступнику директора та колишньому директору підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Фігуранти мали поспіль на ремонт Південного мосту, але замість того, щоб робити все за нормами, вирішили заробити на дешевших матеріалах замість потрібних за нормами будівництва.

Про це стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

«Між КП «Київавтодоргород» та приватним підприємством у 2023 році було укладено договір підряду на виконання робіт «Послуги з виконання протиаварійних робіт з ремонту деформаційних швів мостів, транспортних розв'язок у м. Києві». Надалі заступник керівника і на той час керівник підрядної організації, достовірно знаючи, що при виконанні робіт частково замінено бетонну суміш на іншу, не передбачену тендерною документацією, внесли відомості до актів виконаних робіт, що призвело до додаткових витрат», – йдеться у релізі прокуратури. .

Також зазначається, що за висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму майже 1 млн. гривень.

З урахуванням того, що місцезнаходження підозрюваних невідоме, повідомлення про підозру здійснено у спосіб, визначений КПК України. Наразі вирішується питання про оголошення у розшук підозрюваних.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело